Slip innovationen løs
Beskrivelse
Debatbog om globaliseringens konsekvenser og Danmarks svarmuligheder. Børsens Forlag, 2004.

"Nødvendig læsning for enhver beslutningstager, der vil vide hvilke udfordringer, vi står over for i fremtidens samfund."
Berlingske Tidende

Globaliseringen betyder stadig flere forandringer i et stadig højere tempo. Vi skal som samfund og mennesker lære at begå os på en markedsplads, der stiller stadig flere krav. Det kan vi også - vi kan uden tvivl realisere en fremtid for Danmark, der er lige så succesrig og velbjerget, som den fortid, vi har haft. Men det sker ikke af sig selv. Vi skal ville den gode fremtid. Hvis vi blot lader stå til, så risikerer vi at få noget ganske andet, end vi forestiller os.

Selv om vi står med en sund økonomi og et stærkt udgangspunkt i den globale konkurrence i dag, så tyder en lang række blinkende alarmlamper på, at det på ingen måde er en selvfølge i morgen. Spørgsmålet, der trænger sig på, er om vi fuldt ud har indset hvilke udfordringer vi står over for og om vi har positioneret os tilstrækkeligt godt til at møde dem. Vi tvivler og vi mener det er vigtigt at få diskuteret bredt i det danske samfund. Blandt politikkerne, lederne, medarbejderne og borgerne. Derfor denne debatbog.

Bogen tegner et billede af de udfordringer og muligheder, der venter os, og angiver samtidig en vej frem. Danmark har potentialet til at gå fra at være en lille industrination til en kreativ stormagt - men det kræver et nyt syn på verden og hvad vi selv kan.

Kapitel 1 kan læses ved at klikke på linket over bogens forside.

Læs også klummen Straarups nye bibel.

Læs også kommentaren Nytænkt.


"Det er en optimistisk bog, som fortjener at blive læst."
Børsen

Anmeldelser:
Slip innovationen løs

Download udgivelse
Udgivet
2004

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk