Den globale revolution
Beskrivelse

"Når den kinesiske drage vågner, vil verden skælve."
Napoleon Bonaparte

Globaliseringen er ved at forandre vores fremtid. Selve Danmarks vækstgrundlag, de danske arbejdspladser og hverdagslivet er i forandring. Det sker med en hast og i et omfang, verden aldrig før har set. Om vi ender som vindere eller tabere i den nye fremtid beror først og fremmest på vores evne til at forstå forandringerne og drage nytte af dem.

Kina er det økonomiske epicenter for den globale revolution. Riget i midten er ikke alene ved at blive verdens fabrik, hvor billige hænder fremstiller alt det, som de vestlige medarbejdere fremstillede før. Kina er også ved at blive verdens laboratorium. Allerede i dag er Kina verdens næststørste forskningsnation. I 2020 overhaler Kina USA som det land i verden, hvor mest ny viden bliver til. Når verdens vidensmæssige centrum skifter, flytter også magten til at sætte den økonomiske dagsorden.

Hvilke udfordringer og valgmuligheder repræsenterer den økonomiske revolution for os som borgere, virksomheder og nationer?

Få indblik i den mest magtfulde dagsorden for de kommende årtier og de nye strategiske nøglespørgsmål, som danner rammen om fremtiden. Hvad skaber konkurrencefordele, når alle er lige gode til at levere gode og billige produkter? Hvad skal der til for at en maskinoperatør i Bjerringbro er 230 kr. værd i timen, når hans ungarske kollega kun skal have 23 kr.?

Og få et bud på den "globaliseringskur", som Danmark må igennem for at sikre en lige så velstillet fremtid, som fortid.

Foredraget bygger blandt andet på bogen "Slip innovationen løs - Danmark som kreativ stormagt", Børsens Forlag.

Se også denne video: The World 2.0.


Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk