Ledelse fra hjertet
Beskrivelse
PRESSEMEDDELELSE - I værdikampen om den offentlige sektor er Thyra Frank og hendes lederskab et afgørende pejlemærke og stridspunkt. Som oprører mod DJØF´isering og talbaseret regelstyring trådte plejehjemslederen frem med et radikalt anderledes bud på lederskab. I det nyeste bind af Den danske ledelseskanon fortælles historien om Thyra Franks rejse fra ukendt plejehjemsleder til politiker og nationalt ledelsesikon.

Da et panel af ledelsesprofessorer kanoniserede en række danske ledelsesbedrifter, var Thyra Frank og hendes ledelse af Plejehjemmet Lotte en af de udvalgte bedrifter. Bogen Plejehjemmet Lotte - Ledelse fra hjertet udkommer den 14. maj, og lanceres dermed på et tidspunkt, hvor kampen om fremtidens offentlige sektor spidser til. I opgøret mellem dem, der vil reformere den offentlige sektor gennem tillids-reformer, og dem som søger øgede effektiviseringer gennem mere kontrol, kan fortællingen om Thyra Frank ses som et højaktuelt partsindlæg, hvor Thyra Franks rebelske lederskab analyseres.

Historien om Thyra Frank er samtidig historien om de mange fremragende, men ukendte ledere, som hver dag skaber begejstring og resultater, ikke på grund af, men på trods af de systemer de arbejder i. Da kanonudvalget fremhævede Thyra Franks lederskab, var det akkurat som repræsentant for de mange ledere, som ikke er kendte i medierne, men som folk møder på skolerne, i børnehaverne, fritidshjemmene, sportsklubberne og tilsvarende steder.

Selvom bogen således lander ned i en central debat om velfærdssamfundet og fremtidens offentlige le-derskab, er bogen om Thyra Franks lederskab først og sidst udgivet som en inspiration til alle med leder-ansvar, som ønsker at træde i karakter - og få hjertet med.

Om bogen Thyra Frank & Plejehjemmet Lotte - Den danske ledelseskanon, 6 - Ledelse fra hjertet af Mikael Lindholm og Frank Stokholm udkommer den 14. maj 2013 hos Gyldendal Business. Bogen koster 200,- på www.GyldendalBusiness.dk og kan købes i alle landets boghandlere.

Om Den danske ledelseskanon Bedrifterne er udvalgt ved at borgere, organisationer og institutioner af enhver slags er blevet inviteret til at pege på kandidater. Herefter har et kanonudvalg bestående af fem eksperter udvalgt de 12 bedste forslag. Kanonudvalget består af professorerne Steen Hildebrandt, Majken Schultz, Per Jensen, Kurt Klaudi Klausen og Per Nikolaj Bukh.

Om forfatterne Mikael Lindholm driver udviklingshuset Innovation Inside, der rådgiver organisationer om innovation. Frank Stokholm er journalist. De står også bag de fem tidligere bind i Den danske ledelseskanon. De næste tre bind udgives efteråret 2013.

Yderligere information Benedikte Marcussen, Gyldendal Business: 3375 5715 eller gbbm@gyldendal.dk
Oprettet
Maj 2013

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk