Den danske ledelseskanon
Beskrivelse
PRESSEMEDDELELSE - Nu udkommer de første fem bind i Den danske ledelseskanon i form af fortællinger, der viser hvordan virksomhederne JYSK, Novo Nordisk, Maersk Line, ISS og LEGO ved hjælp af usædvanlige ledelsesbedrifter forvandlede sig til succesfulde, globale virksomheder. Læren om deres præstationer rummer i høj grad nøglen også til fremtidens succeser.

Bedrifterne er gennemsyret af en ledelsesindsats, der på mange måder er særlig dansk og bygger på meget danske værdier. Alligevel - eller måske netop derfor - har virksomhederne haft succes internationalt, hvilket understreger en styrke, der kan være værd at dyrke i en verden præget af krise og global konkurrence. Til sammen repræsenterer de fem virksomheder over 700.000 arbejdspladser.

Den danske ledelseskanon leverer overraskende beretninger om hvad vellykket ledelse kan betyde - og hvad den vellykkede ledelsespræstation består af. De kanoniserede bedrifter er skrevet, så alle kan læse med og danne sig en holdning - og måske et helt nyt syn - på betydningen af ledelse.

"Ledelse er en social teknologi, der gør det muligt at skabe resultater, som ingen ville kunne alene. Vores velstand bygger på ledelse. I Den danske ledelseskanon bruger vi storytelling til at vise hvordan ledelsesindsatsen har udfoldet sig i nogle af de største danske erhvervssuceseer," siger Mikael Lindholm, der sammen med Frank Stokholm har forfattet bøgerne.

Bedrifterne er udvalgt ved at borgere, organisationer og institutioner af enhver slags er blevet inviteret til at pege på kandidater. Herefter har et kanonudvalg bestående af fem eksperter udvalgt de 12 bedste forslag. Kanonudvalget består af professorerne Steen Hildebrandt, Majken Schultz, Per Jensen, Kurt Klaudi Klausen og Per Nikolaj Bukh.

De fem første bøger udkommer den 22. september:

- ISS - succes med skandinavisk ledelse

- LEGO - globaliseringen af den gode idé

- MÆRSK - ledelse i verdensklasse

- JYSK - købmandskabets hemmelighed

- NOVO - samfundsansvar som vindermodel

De syv andre ledelsesbedrifter, som udkommer senere, handler om de danske svine-avlere, Det danske EU-formandskab 2002, Velfærdsstaten, Produktivitetsudvalget, Skanderborg, Plejehjemmet Lotte og Roskilde Festival.

Læs mere her: http://www.gyldendalbusiness.dk
Oprettet
September 2011

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk