Industriens Fond støtter innovationscertificering
Beskrivelse
PRESSEMEDDELELSE - INNOVATIONinside, DTU Executive School of Business og Center for Ledelse har modtaget støtte fra Industriens Fond til at undersøge mulighederne for at indføre en innovationscertificering for danske virksomheder. Formålet med en innovationscertificering er at styrke konkurrenceevnen i dansk erhvervsliv og fornyelsen i den offentlige sektor.

En innovationscertificering er en kvalitetsevaluering af organisationernes arbejde med innovation. Standarden bygger på empiriske data fra ledelsesmodellen Innovationens Syv Cirkler, udviklet af INNOVATIONinside og Center for Ledelse i samarbejde med professor Søren Salomo, DTU Business. Modellen har været anvendt og testet af en lang række danske og udenlandske virksomheder og organisationer, blandt andet Danfoss, Oticon, Novozymes, Grundfos, Gabriel, Århus Kommune, m.fl.

"Vi har i de sidste fem år skabt en internationalt unik systematiseret viden om god innovationspraksis. Det betyder, at vi har et meget klart billede af hvordan de bedste arbejder med innovation og nytænker sig til vækst. Den viden vil vi nu at dele med alle, der gerne vil arbejde fokuseret og professionelt med innovation," siger Søren Salomo, professor i innovationsledelse og direktør for DTU Executive School of Business.

En innovationscertificering kan hjælpe både danske virksomheder og offentlige organisationer.

"Virksomhederne kan styrke kvaliteten i innovationsarbejdet og markere sig over for kunder og partnere i udlandet som stærke på innovation. De offentlige organisationer - ikke mindst kommunerne - kan styrke kvaliteten i den velfærdsinnovation, som er nødvendig for at få fremtidens offentlige budgetter til at hænge sammen," siger Mikael Lindholm, direktør i udviklingshuset INNOVATIONinside.

Arbejdet med innovationscertificering kan samtidig løfte hele organisationens kompetenceniveau omkring innovation.

"Ved at arbejde systematisk med udvikling kan virksomhederne styrke kvaliteten af deres innovationsledelse og innovationskompetencer. Vi kan se, at det gør en meget reel forskel for dem, der gør det," siger Wenche Strømsnes, adm. dir. i Center for Ledelse.

Ifølge Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, kan initiativet klart gavne dansk erhvervsliv.

"Industriens Fond støtter projektet, fordi der er et stort behov for at systematisere og løfte danske virksomheders innovationsindsats. Det kan være med til at frigøre os fra myten om, at innovation er noget, der opstår i "Ole opfinders baghave" eller ved en tilfældighed ude i produktionshallen. Hvis det skal lykkes at styrke konkurrenceevnen gennem mere innovation, så er der brug for mere konsekvent og strategisk arbejde med innovation - og nu får vi undersøgt om innovationscertificering er et effektivt redskab," siger Mads Lebech.

For yderligere oplysninger kontakt

Søren Salomo, søren@business.dtu.dk

Mikael Lindholm, mrl@innovationinside.dk

Wenche Strømsnes, wst@cfl.dk

Mads Lebech, ml@industriensfond.dk

Oprettet
April 2010

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk