Små virksomheder bedst til innovation
Beskrivelse
Ny undersøgelse viser et misforhold mellem ønsket om at konkurrere på gode ideer og innovationsvirkeligheden i de danske virksomheder. Små virksomheder klarer sig bedst på idéfronten.

Den er gal med innova tionskulturen i de danske virksomheder. Det viser en analyse, som konsulenthuset Innovation Inside har lavet sammen med analysehuset Userneeds Danmarkspanel, der dog også peger på, at jo mindre virksomhederne er, jo højere er der til loftet på idéudviklingsfronten.

Analysen Innovationskraft Danmark 2009 viser, at hele 93 procent af de beskæftigede danskere finder kreativitet og nytænkning vigtigt på deres arbejdsplads. Til gengæld vurderer kun 21 procent, at de faktisk er i stand til at være kreative i deres job.

I virksomheder med mere end 50 ansatte svarer 49 procent, at ikke alle er tilhængere af nytænkning. For de mindre virksomheder er dette tal kun på 20 procent.

- Det at skabe rammer for effektiv innovation svarer til at dirigere et symfoniorkester. Det er meget kompliceret, og derfor er det måske også lettere i en mindre organisation uden så mange formelle procedurer, siger direktør i Innovation Inside Mikael R. Lindholm.

Læs artiklen i Erhvervsbladet

Dato
07-10-2009


Link

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk