Danskerne får ikke lov at få ideer på jobbet
Beskrivelse
Vækst kommer af nye ideer. Og vækst er afgørende for, at Danmark kommer ud af finanskrisens skygge og en voksende arbejdsløshed. Det ved statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om nogen. Når han i morgen åbner Folketinget, vil han fra talerstolen fastslå, at vi ikke klarer os uden innovation, hvis vi vil være konkurrencedygtige på det globale marked -vi skal skabe nyt for at fastholde vores arbejdspladser og velfærdssamfund.

Statsministeren har selv fået en ide og ført den ud i livet. Nemlig ved at etablere det såkaldte Vækstforum, hvor en stribe fremtrædende erhvervsledere, forskere og topfolk fra fagbevægelse og arbejdsgivere skal komme med input til, hvordan Danmark igen kommer i den gule førertrøje, når det handler om få og omsætte nye ideer til reel produktion og dermed værdiskabelse.

Når Lars Løkke Rasmussen gør et nyt Vækstforum til en hjertesag og sætter innovation højt på den politiske dagsorden, er det ikke bare på baggrund af dystre nøgletal for økonomi, eksport og ledighed. Det handler også om, at Danmark sakker agterud i innovation, og dermed risikerer aldrig igen at komme op i superligaen af vidensamfund.

Det dokumenterer en ny undersøgelse med titlen 'Innovationskraft - Danmark 2009', som analysebureauet Innovation Inside har gennemført blandt mere end 1.600 beskæftigede danskere. Ifølge undersøgelsen erklærer godt hver anden dansker i beskæftigelse, at det er meget vigtigt, at de er kreative i forbindelse med deres arbejde. Men kun hver femte dansker vurderer, at de rent faktisk er meget kreative på deres arbejde.

I betragtning af, at det har været innovationens årti i Danmark, og der er brugt milliarder af offentlige kroner på at fremme innovation på enhver tænkelig måde tøver direktør for Innovation Inside Mikael Lindholm ikke med at kalde undersøgelsens resultater for beskæmmende.

»Man har ikke kunnet prikke en politiker på maven uden at han har sagt, at vi skal leve af de gode ideer. Men i forhold til prioriteringen og den offentlige og den erhvervsmæssige fokus på innovation, skuffer dansk erhvervsliv«, siger Mikael Lindholm.

Læs hele artiklen i Ugebrevet A4 - Klik på Link

Download interview
Dato
05-10-2009


Link

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk