Det digitale skabersamfund
Beskrivelse
Danmark har brug for en ny, digital samfundsvision, som tager udgangspunkt i, at der skal skabes, produceres og distribueres med it - ikke bare forbruges.

It skaber i dag fremtiden som aldrig før. Den globale finanskrise, klimaforandringerne og ressourceknaphed stiller krav til verdenssamfundene om en hel bølge af nye, mere effektive og langt mere bæredygtige løsninger i de kommende år. Innovation, som kun kan blive virkelighed ved hjælp af it. Men hvordan styrker vi den digitale innovation i Danmark, så fremtidens løsninger bliver udviklet her?

Der er derfor behov for en ny, digital dagsorden for Danmark, en ny fælles vision med mål for, hvad vi vil realisere i den næste fase af digitaliseringen, og hvordan fremtidens samfund og erhvervsliv skal se ud.

Denne rapport sammenfatter CIO Innovation Forums arbejde og præsenterer en ny, digital vision for Danmark, som vi kalder Det digitale skaber­ samfund - et samfund, hvor borgerne ikke blot forbruger it, men innoverer og skaber ny værdi med it. Det vil sikre Danmark et stærkt og nødvendigt grund lag til at møde de kommende års udfordringer. At realisere visionen fordrer en sammenhængende, bred indsats på tværs af samfundet. Den indsats må nødvendigvis formuleres nu, ligesom der i 1995 blev formuleret en vision for "Info­samfundet 2000".


Download udgivelse
Udgivet
2009

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk