Denmark limited - Global by design
Beskrivelse

NY BOG - Danmark byder på et af verdens mest interessante paradokser. Selv om dette lille land i nord har verdens højeste skattetryk, verdens korteste arbejdsdage, længste ferier, højeste lønninger, største offentlige sektor, højeste fagforeningsprocent og generelt elendigt vejr - så bliver Danmark år efter år kåret som et af verdens mest konkurrencedygtige lande målt på stort set enhver rangliste for økonomisk konkurrenceevne, uanset om det er World Economic Forum, IMD, Economist Intelligence Unit eller Verdensbanken, der står bag målingerne.

Og for at skærpe paradokset yderligere, fremstår danskerne ifølge blødere målinger fra f.eks. World Values Survey samtidig som de lykkeligste mennesker i verden.

Hvordan kan det være, spurgte International Herald Tribune i en stort opsat artikel, at Danmark - og de øvrige nordiske lande, som også ligger højt på de internationale ranglister - formår at banke markedsøkonomiske supernationer som USA og Singapore af banen målt på den konkurrenceevne, som er kapitalismens adelsmærke? Eller som avisen formulerede det: "Hvordan kan denne humlebi flyve?"

Mikael Lindholm leverer sit bud på et svar - der bygger på analyser foretaget i regi af Innovationsrådet - i bogen "Denmark limited - Global by design", som tidligere ISS-koncernchef og Danmarks-ambassadør Waldemar Schmidt har initieret og redigeret.

Bogen består af bidrag fra en række danske topledere og eksperter, herunder Jørgen Mads Clausen, Danfoss, Lars Kolind, Tine Aurvig-Jensen, LO, professor Ove Kaj Petersen, CBS. Desuden rummer bogen en lang række cases på ofte ukendte danske virksomheder, der klarer sig formidabelt på den globale markedsplads. 

I kapitlet "Den danske model" forklarer Mikael Lindholm hvordan danske værdier har vist sig at levere en erhvervsøkonomisk konkurrenceevne, som gør Danmark til et af de stærkeste lande i verden.

Bogen er udgivet på engelsk af Gads Forlag, 248 sider.

Læs mere om bogen her: www.denmarklimited.com.

Bogen kan bestilles her: http://www.gad.dk/bog.asp?id=210797

Læs kapitlet "Den danske model" på dansk her.Oprettet
September 2006

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk