Danmarksmestre i digital forvaltning
Beskrivelse

NY KONKURRENCE - Det danske skattevæsen - SKAT - er Danmarksmester i digital forvaltning. Det fremgår af en ny kortlægning af de danske kommuner, regioner, styrelser og departementer, som NNIT og Computerworld har foretaget - "Public Digital Governance 2006".

"SKAT har bedst af alle offentlige virksomheder formået at bruge it til at levere en bedre og mere individualiseret service end før. SKAT fremstår som et eksempel til efterfølgelse på hvordan man man bruge it til at effektivisere den offentlige sektor og samtidig levere den enkelt borger mere værdi," siger projektleder Søren Brøndum fra NNIT, som har forestået analysen.

De danske digitale forvaltningsmestre bliver målt på en række parametre, som udtrykker best practice  inden for digital ledelse; strategiformulering, kompetenceudvikling, kommunikationsform, effektiviseringsgevinster, omfanget af digitale transaktioner og graden af fremtidssikring. Til sammen udtrykker kravene god digital forvaltning eller Public Digital Governance.

"Den offentlige sektor udgør en meget stor del af dansk økonomi. God digital offentlig ledelse har stor betydning for mange borgere og virksomheder, ligesom det kan frigøre milliarder af kroner til andre formål. Derfor er det nyttigt med en målestok, der kan få de bedste frem i lyset, så andre kan lære af dem," siger Mikael R. Lindholm, chefredaktør på Computerworld.

Der er tilsyneladende et stort behov for gode eksempler på offentlig digital ledelse. Ifølge rapporten "Public Digital Governance 2006" vurderer de danske kommuner, statslige styrelser og departementer selv, at kun 3 pct. af de virksomheder og andre offentlige partnere, de samarbejder med, sparer penge på at kommunikere digitalt med det offentlige. Kun 7 pct. har digitale transaktioner af betydning med virksomheder og borgere. Og beskedne 16 pct. af borgerne opnår ifølge de offentlige myndigheder hurtigere sagsbehandling takket være digitaliseringen af det offentlige.

Udbyttet står i skærende kontrast til regeringens it-politiske redegørelse fra i år, hvor det fremgår, at 41 pct. af borgerne 87 pct. af virksomhederne i 2005 kommunikerede digitalt med den offentlige sektor via internettet.

De danske digitaliseringsmestre bliver kåret på en konference den 10. oktober 2006, arrangeret i samarbejde med Dansk IT, hvor konklusionerne fra rapporten samtidig bliver debatteret.

For flere oplysninger: Se dækningen på Computerworld.dk, læs de uddybende artikler i dagens avisudgave af Computerworld, eller kontakt:

Projektleder Søren Brøndum, NNIT
Mobil 30 75 48 81

Chefredaktør Mikael R. Lindholm, Computerworld
Telefon 77 300 300

Læs rapporten her

Se forsiden af Computerworld her

TOP 10 NATIONALT
1 Skat
2 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen
3 Kirkeministeriet
4 Undervisningsministeriet
5 Direktoratet for Fødevareerhverv
6 Gentofte
7 Esbjerg
8 Danmarks Statistik
9 Erhvervs- og Byggestyrelsen
10 Greve

TOP 10 KOMMUNER
1 Gentofte
2 Esbjerg
3 Greve
4 Gladsaxe
5 Århus
6 Rudersdal
7 Syddjurs
8 Helsingør
9 Allerød
10 Ishøj

TOP 10 STYRELSER OG DIREKTORATER
1 Skat
2 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen
3 Direktoratet for Fødevareerhverv
4 Erhvervs- og Byggestyrelsen
5 SU-styrelsen
6 Personalestyrelsen
7 Plantedirektoratet
8 Arbejdsdirektoratet
9 Patent- og Varemærkestyrelsen
10 Sundhedsstyrelsen

 

 Oprettet
August 2006

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk