Danmarksmestre i innovation
Beskrivelse
Oticon, Linak og Coloplast stod på sejrsskamlen, da Innovation Cup blev afgjort på Holmen i går.

De blev holdt op som forbilleder for, hvordan vi overlever fremtiden. Ialt 114 private og offentlige organisationer blev målt på, hvor gode de er til at skabe den fornyelse, som skal til for ikke at sakke bagud i forhold til den stigende internationale konkurrence.

Ugebrevet Mandag Morgen stod bag denne nyskabelse inden for konkurrencesporten med et daglangt arrangement i Basecamp på Holmen i København. Undersøgelsen, som mundede ud i kåringen af vinderne, bestod i at holde dem op mod innovationens syv cirkler, der blandt andet omfatter, evaluering, idé-generering, forretningsplan og implementering.

Det viste sig, at det karakteristiske ved vindervirksomhederne var, at de henter knapt 30 pct. af deres omsætning fra produkter og ydelser, som ikke eksisterede for tre år siden, at de har et overskud på 13 pct. af omsætning sammelignet med en overskudsgrad på syv pct. blandt landets 1.000 største virksomheder. Det betaler sig med andre ord at være innovativ. Videnskabsminister Helge Sander (V) lovede at gøre endnu mere for at skabe bedre betingelser til støtte for innovationskraften.

Fakta
Innovation Cup
De 25 nationale vindere var:
Oticon
Linak
Coloplast
Zealand Care
Danisco
Rambøll Telecom
Gabriel
TrygVesta
Foss
Jyske Bank
Grundfos
Gumlink
Novozymes
Danfoss Drives
Saint-Gobain Isover
Danfoss Comfort
Max Bank
Middelfart Sparekasse
@ventures
Dansk GeoServEx
Bang&Olufsen Medicom
Artlab
PBS
Rambøll Trafik og Infrastruktur
EnergiMidt


Af Susanne Bernth, sbe@berlingske

Lagt på Business.dk tirsdag den 28. marts 2006 kl. 22:30

Billedetekst. Redaktør af Mandag Morgen og konferencens ordstyrer Mikael Lindholm ses her med Elinor Bæk Thomsen fra Århus Amt (tv.). Foto: Jan Jørgensen


Dato
29-03-2006


Link

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk