Ny målestok for innovation
Beskrivelse
PRESSEMEDDELELSE - Danmark har som det første land i verden udviklet en målestok, der måler innovationsevnen i virksomheder og organisationer. Målemetoden er blevet brugt til at identificere de mest innovative arbejdspladser i Danmark i forbindelse med konkurrencen Innovation Cup, som netop har kåret de regionale innovationsmestre på en række konferencer landet over.

"Den til tider luftige debat om innovation er nu blevet meget konkret. Vi behøver ikke længere gætte på hvem der er innovativ. Nu ved vi det. Og dermed ved vi også hvad det er de bedste gør bedst. Den viden giver hele Danmark et kæmpeforspring i det innovationskapløb, som i disse år folder sig ud på den globale markedsplads," siger Mikael Lindholm, leder og initiativtager til Innovation Cup.

Innovation Cup har målt deltagerne på deres evne til at skabe stærke rammer for innovation, deres evne til at håndtere innovationsprocesserne og målt hvad der kommer ud af det i form af salg, effektivisering og fornyelse.

"Vi er først i verden med en metode, der rent faktisk viser sammenhængen mellem innovationsindsatsen og innovationsafkastet. Det virker, det kan bruges og det er faktisk lidt af en sensation," siger professor Anders Drejer fra Strategy Lab på Handelshøjskolen i Århus, som indgår i den ekspertgruppe, der har udviklet metoden.

Alle deltagere i Innovation Cup har fået en detaljeret innovationsprofl, som viser hvor organisationens stærke og svage sider er på innovation. Det gør det muligt for virksomhederne at sammenligne sig med hinanden på innovationsevnen med de bedste på tværs af brancher og identificere indsatsområder. Dermed kan de danske virksomheder styrke konkurrenceevnen på en markedsplads, hvor innovationsevnen i stigende grad afgør forskellen på vinderne.

Ifølge en ny global undersøgelse fra Economist Intelligence Unit ser erhvervslederne verden over risikoen for at "fejle med innovation" som den største trussel mod deres virksomhed - næst efter "øget konkurrence". Det illustererer hvor kritisk evnen til at mestre innovation er for fremtidens vækst og arbejdspladser.

I alt 114 private virksomheder - industri, service og finans - og offentlige institutioner har deltaget i de første danske innovationsmesterskaber - Innovation Cup - og indvilget i at lade deres innovationsevne teste. Hver organisation er blevet målt på 450 forhold, der har betydning for innovationsevnen. Det store datamateriale vil i de kommende måneder blive analyseret og indsigten formidlet via medier, videnscentre og uddannelsesinstitutioner.

Se præsentation af Innovation Cup 2006 her

Læs rapporten "Innovationens elite" her

Oprettet
Marts 2006

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk