Innovative Danmark
Beskrivelse
NY RAPPORT - Innovationsrådets årsrapport 2005 er på gaden. Hvad handler globaliseringen reelt om og hvad er svaret på hvad Danmark skal leve af i en verden, hvor Kina sætter prisen? Få svaret i "Innovative Danmark".

Den største udfordring Danmark står over for ved begyndelsen af det 21. århundrede er at udnytte mulighederne i globaliseringen. Det er en udfordring, som på den ene side handler om at forstå sine egne forudsætninger og styrker, og på den anden side om at forny og tilpasse sig den nye økonomiske verdensorden.

I en verden, hvor nye lande som Kina bestemmer pris og udviklingshastighed, står etablerede lande som Danmark over for helt nye krav til fornyelsesevnen. I den nye verden er det først og fremmest reaktionstiden, der afgør placeringen på velstandsskalaen.

Vi hverken kan eller skal konkurrere med andre lande på deres præmisser - vi skal derimod identificere vores unikke styrker og udvikle strategier for hvordan vi udnytter dem bedst på en global markedsplads. Det er Innovationsrådets målsætning at være katalysator for den proces og fornyelse.

Det fremgår af rapporten "Innovative Danmark", som er Innovationsrådets årsrapport 2005. Rapporten fremlægger en strategi og handlingsplan for hvordan Danmark bedst opruster til globaliseringen og skaber innovativ konkurrencekraft.

Rapporten kan downloades på www.innovationsrådet.dk eller bestilles gennem en henvendelse til Huset Mandag Morgen.Oprettet
September 2005

Tilbage
Mikael R. Lindholm, Fyrrevej 15, 2680 Solrød Strand, Telefon: , mrlindholm@mail.dk